MILLIY GʻOYA VA TARIXIY XOTIRA TUSHUNCHALARI, MILLIY GʻOYANI SHAKLLANTIRISHDA TARIXIY XOTIRANING OʻRNI VA AHAMIYATI. - Vahobov Shahbozbek Bobomurod o’g’li. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotasiya. Dunyoda boʻlayotgan mafkuraviy va gʻoyaviy kurashlar davrida gʻoya va mafkuraviy tahdidlarga qarshi tura olish uchun albatta xalq yoki millat ongida milliy imunitet shakllangan boʻlishi zarur. Bu imunitet oʻz holicha shakllanmaydi buni xalqning oʻzi shakllantiradi, albatta bu imunitet milliy gʻoyadan ozuqa oladi.Milliy gʻoyaning eng muhim asoslaridan bir bu tarixiy xotiradir.Tarixiy xotira milliy gʻoyaning poydevoridir, zero tarixiy xotirasiz kelajak yoʻq.