BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARI UCHUN BADIIY TA’LIMNING AHAMIYATI. - Xaydarova Dilso’z O’ktamovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Badiiy ta'lim bolaning shaxsiyatini shakllantirishda, uning ijodiy tafakkuriga, hissiy sohasiga, tasavvuriga va munosabatiga ta'sir qilishda muhim rol o'ynaydi. Shaxsning ijodiy salohiyatini rivojlantirishning ahamiyati ortib borayotgan zamonaviy jamiyat sharoitida boshlang'ich sinf o'quvchilariga badiiy ta'limning pedagogik asoslarini o'rganish alohida ahamiyatga ega. Boshlang'ich maktab o'quvchilari rivojlanishning dastlabki bosqichida, badiiy madaniyat, did va dunyoni estetik idrok etishning asoslari aynan shu davrda shakllanadi. Shu boisdan ham bu boradagi maqsadli pedagogik ishlar bolalarning rivojlanishi uchun ko‘plab afzallik va imkoniyatlarga ega.