QISHLOQ XO’JALIGIDA SUN’IY INTELLEKT TEXNALOGIYALARININING INTEGRATSIYASI ORQALI SAMARADORLIKNI OSHIRISH - Toshtemirov Jo’rabek Mamarasul o‘g‘li; Ishmamatova Obida Zokirovna; Abubakirsidiqov Xondamir Diyorbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola samaradorlik, barqarorlik va yuqori mahsuldorlik davrini boshlab beruvchi sun'iy intellektning (SI) qishloq xo'jaligiga o'zgartiruvchi ta'sirini o'rganadi. Dehqonchilik va hosilni kuzatishdan tortib, avtomatlashtirilgan texnika va iqlimga chidamlilikgacha bo„lgan SI texnologiyalarining integratsiyasi an‟anaviy dehqonchilik amaliyotidan foydaliroq ekanligi ekanligi ma‟lum bo‟lmoqda. Ma'lumotlarga asoslangan qarorlar qabul qilish va optimallashtirish orqali fermerlar endi o'zgaruvchan iqlimning murakkabliklarida va boshqa qishloq xo‟jaligidagi muommolarga yechim topishlari mumkin.