GOJI O‘SIMLIGINING DORIVORLIK XUSUSIYATLARI. - Amanova Mavluda Mustafakulovna; Shodmonova Dinora Baxodir qizi; Inomjonova Sarvinoz Turg’unali qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Goji o'simligining dorivorlik xususiyatlari ko'rib chiqiladi, uning fitokimyoviy tarkibi, terapevtik ta'siri va sog'liq uchun potentsial foydalari o'rganiladi. Uning antioksidant, yallig'lanishga qarshi va immunitetni mustahkamlovchi xususiyatlariga e'tibor qaratiladi. Tadqiqot Goji o'simligining dorivor salohiyati haqida to'liq ma'lumot berish uchun hozirgi adabiyotlarni, eksperimental metodologiyalarni va tadqiqot natijalarini sintez qiladi. Xulosalar keng tarqalgan tibbiy foydalanish uchun uning samaradorligi va xavfsizligini isbotlash uchun keyingi klinik tadqiqotlar zarurligini ta'kidlaydi.