O‘ZBEKISTONDA DAVLAT MOLIYAVIY NAZORATINI HUQUQIY TARTIBGA SOLISH MUAMMOLARI - Oktayeva Yulduz Alisher qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Davlat moliyaviy nazorati O‘zbekistonda davlat mablag‘laridan samarali va shaffof foydalanishni ta’minlashning hal qiluvchi vositasi hisoblanadi. Biroq, ushbu sohani tartibga soluvchi amaldagi qonunchilik bazasi uning samaradorligiga to‘sqinlik qiluvchi bir qator muammolarga duch kelmoqda. Ushbu maqola O‘zbekistonda davlat moliyaviy nazoratini huquqiy tartibga solishning asosiy muammolarini tahlil qilish va potentsial yechimlarni taklif qilishga qaratilgan.