PROFILAKTIKA INSPEKTORINI OMMAVIY TADBIRLAR О‘TKAZISH JARAYONIDA BOSHQA HMQO(DAVLAT ORGANLARI) ORGANLARI BILAN HAMKORLIGI. - Xamdamov Amirbek Xatam o`g`li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: mazkur maqolada tadqiqot mavzusining dolzarbligi, ichki ishlar organlari profilaktika inspektorlarining ommaviy tadbirlarini о‘tkazish jarayonidagi asosiy vazifalarini va ushbu vazifalarni amalga oshirish davomida yuzaga kelishi mumkin bо‘lgan muammoli holatlarni, tadbirlar davomida yuz berishi mumkin bо‘lgan huquqbuzarliklarning oldini olish chora-tadbirlari, profilaktika inspektorining ushbu huquqbuzarliklarni oldini olish jarayonida jamoatchilik ishtiroki, ommaviy tadbirlarda jamoat tartibini saqlash va ta’minlashga oid chora tadbirlar, ommaviy tadbirlar davomida sodir etilgan huquqbuzarliklar natijasida jabrlangan shaxslarni himoya qilishning huquqiy asoslar, profilaktika inspektorining ushbu faoliyati doirasida yuritiladigan protsessual xujjatlar, ushbu faoliyatdagi muammo, shuningdek, ayrim turdagi mavjud kamchiliklarni bartaraf etish bо‘yicha bir qator takliflar, yuqorida keltirib о‘tilganlardan foydalangan holda ushbu faoliyatni takomillashtirish yо‘nalishlari yoritib о‘tilgan.