PSIXOLOGIYADA AGRESSIVLIK MUAMMOSINI O’RGANICH VA TA’SIR QILUVCHI OMILLAR - Kurbanbaeva Dilfuza Imbetbaevna,; Pirimbetova Gulayım Keńesbaevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Hozirgi paytda agressivlilik muommosi psixologiyadagi eng dolzarb mavzulardan biriga aylangan. Insondagi agressivlik holati har qanday sabablarga bog’liq bo’lib, bu holatning psixodiagnostikasi, psixoprofilaktikasi bo’yicha xorijda bir qancha tadqiqot ishlari olib borilgan va ulardan amaliyotchi psixologlarimiz foydalanib kelmoqda. Shunday bo’lsada maktabgacha ta’lim muassasalari xodimlari va maktab psixologlari so’ngi paytlarda bolalarda agressivlilik juda ko’payib ketganini ta’kidlab kelishadi. Bolalarda agressiv harakatlar ayniqsa, ularning o’tish davrida kuzatiladi. Ya’ni har qanday qiyin vaziyatda bolaning yosh krizisi muommolarga to’la bo’ladi.