KASBGA YO’NALTIRISH VA KASB TANLASHDA PSIXOLOGIK TAVSIYALAR - Mirzaolimova Saida Mirzavali qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Hozirgi kunda yoshlarimiz oldida turgan muhim vazifalardan biri oʻz imkoniyatlari, qiziqishlari, qobiliyatlariga mos kasbni tanlashdir. Mazkur jarayonni amalga oshirish uchun farzandlarimiznung ota-onalari hamda ta’lim muassasalarining o’rni va u yerda faoliyat olib borayotgan o’qituvchilar hamda amaliyotchi psixologlarining faoliyati katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada o‘quvchilarni kasbga to’g’ri yo‘naltirishdagi mavjud muammolar, amaliyotdagi kamchiliklar ularni bartaraf etish yo‘llari haqida qisqacha fikr yuritilgan Inson bolasi kamolga yetgani sari ilmga, ma'rifatga talpinadi.