ANEKDOTNING JANR XUSUSIYATLARI TAHLILI - ZULFIYA OLIMJONOVNA MIRABDULLAYEVA; MOHINUR AHMADJONOVA (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada hazil aytishning boshqa nutq janrlaridan farqi, hikoya qiluvchi (nutq janrining predmeti) hech qachon o‘zini hazil matnining muallifi deb da’vo qilmasligi xaqida fikrlar berilgan. Biror kishi hazil qilganda, u hazilni o'zi o'ylab topgan deb taxmin qiladi - boshqa birovning hazilini takrorlash o'zingiz hazil qilish degani emas. Albatta, odam boshqa birovning hazilini takrorlashi, uni o'zinikidek o'tkazishi yoki boshqa birov tomonidan o'ylab topilgan tostni o'zinikidek takrorlashi mumkin, ammo bunday hollarda sub'ekt boshqa birovning matnini qarzga olishni yashirishga majbur bo'ladi: agar faqat "plagiat" yaqqol ko'rinsa, nutq janri buziladi.