SUNʼIY INTELLEKT VOSITALARINI YARATISHDA PYTHON DASTURLASH TILINING AHAMIYATI - Qurbonov Xondamir Zafar oʻgʻli; Ahtamqulov Muhriddin (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Python bu umumiy maqsadli dasturlash uchun keng tarzda foydalaniladigan yuqori darajali dasturlash tili, chunki o'rganish oson va qulay sintaksisga ega. Undan tashqari skriptli dasturlash tillariga kiradi. Python dinamik tipizatsiyaga ega, obyektga yo'naltirilgan dasturlash, funksional dasturlash, strukturali, avtomatik xotirani boshqarish va albatta ko'p patokli dasturlash tillaridan biri. Pythonning sun'iy intellekt (AI) va mashinani o'rganishdagi kuchli tomonlari uni vazifalarni avtomatlashtirish, natijalarni bashorat qilish va ma'lumotlarga asoslangan qarorlar qabul qilish uchun muhim vositaga aylantiradi. Ko'p qirralilik va platformalararo qo'llab-quvvatlash.