ҚУЁШ ВА БИОЭНЕРГИЯДАН ФОЙДАЛАНИБ ИСИТИЛАДИГАН НАМУНАВИЙ УЙНИНГ ГЕЛИОКОЛЛЕКТОРИНИ ВА ИССИҚЛИК АККУМУЛЯТОРИ САМАРАДОРЛИГИНИ ҲИСОБЛАШ. - Санақулов Ф.Р (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Замонавий уйсозликда энергиятежамкор материаллардан, муқобил энергия манбаларидан самарали фойдаланишни тақоза этади. Қуёш ва биоэнергиядан фойдаланиб замонавий уйларни иситишда гелиоколлекторнинг самарадорлиги (ƞ) ва биоэнергиясидан фойдаланиб иситишнинг таққослаш коэффициентини (φ) теплотехник параметрларга боғлаб ҳисоблаш методикаси [1-2] адабиётларга келтирилган. Уйни қуёш энергиядан фойдаланиб иситишда гелиоколлектор ва иссиқлик аккумуляторнинг самарадорлигини назарий ҳисоблашлар ва тажрибалари билан таққосланган натижалари келтирилган.