TARKIBLI SHLAMLARNI QAYTA ISHLASHNING XORIJ AMALIYOTI VA TEXNOLOGIYASI - Sh.Sh. Turdiyev; A.R. Boboxonov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Adabiyotlar tahlili shuni ko‘rsatadiki, dunyo amaliyotida mis ma’danlari va mis-nikel qizil shlamlaridan raqobatbardosh palladiy metalini ajratib olish texnologik, iqtisodiy va ekologik nuqtai nazardan maqsadga muvofiqdir. Platina guruhi metallarini ajratib olish usullari rudalarning mineralogik tarkibiga, ma’danlarning fizik kimyoviy xususiyatlariga chambarchas bog‘liqdir.