OʻMROV SUYAGI OSTEOSINTEZIDAN SOʻNG PLEVRA BOʻSHLIGʻIGA KOʻCHGAN SPITSANI MUVAFFAQIYATLI OLIB TASHLASH HOLATI - Abidov O`tkir Oktamovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Chap oʻmrov suyagi proksimal uchi sinigining osteosintezi va toʻsh-oʻmrov birikmasining fiksatsiyasidan soʻng metall moslama (Kirshner spitsasi)ning koʻchishi bilan bogʻliq kam uchraydigan holat yoritilgan. Spitsa 5 yil davomida oʻtkazilgan jarrohlik amaliyoti sohasidan orqa umurtqa va koʻkrak qafasi oraligʻi orqali (qiziloʻngach va yuqori kovak vena orasidan) oʻng plevra boʻshligʻiga siljigan. Muvaqqiyatli videotorakoskopik jarrohlik amaliyoti oʻtkazilishi natijasida bemorning toʻliq sogʻayib ketishiga erishildi.