INTEGRATSIYALASHGAN TA’LIM MUHITIDA BO‘LAJAK MUTAXASSISLARNI KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLASH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Xoliqova Oyistaxon Yuldashevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya. Zamonaviy dunyoda har qanday profilli mutaxassisni tayyorlash uning xalqaro raqobatning jadal o'zgaruvchan sharoitlariga tez moslashishiga, o'z kasbini erkin bilishiga, o'z mutaxassisligi bo'yicha samarali ishlash qobiliyatini rivojlantirishga, doimiy kasbiy o'sishga tayyorligiga, ijtimoiy va kasbiy harakatchanligiga yordam berishi kerak. Bo'lajak mutaxassislarni kasbiy tayyorlashda kasbiy vakolatlari tarkibiy qismlarining ta'siri va o'zaro ta'sirining ichki birligi, yaxlitligi va maqsadga muvofiqligini aniqlashga qaratilgan integratsiyalashgan yondashuvni joriy etish ta’limni modernizatsiyalash va ish beruvchilarning tez o‘zgaruvchan talablari sharoitida raqobatbardosh mutaxassisning kamol topishini ta’minlaydi.