IJTIMOIY ISH SOHASI XODIMIGA QO’YILADIGAN AXLOQIY VA MA’NAVIY TALABLAR MOHIYATI - Hasanova Qunduzoy Baxtiyor qizi; Abbosova Maftuna Subxonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ijtimoiy ish bu - o'ziga xos professionallik bo'lib, u axloqiy kodeks vazifasini bajaradi. Odamlar o'rtasida ularning tabiatiga mos keluvchi axloqiy munosabatlarni ta'minlaydi. Bu munosabatlar esa mehnat muhofazasiga va kasbiy kompeitentlikka bo'lgan talablardan kelib chiqadi. Maqolada ijtimoiy ish xodimiga qo'yiladigan axloqiy va ma'naviy talablar yoritilgan. Ijtimoiy ish xodimlari axloqiy qoidalarining Milliy xususiyatidan kelib chiqib ish ko'rish malakasi va ko'nikmalariga ega bo'lib borishi kasbiy faoliyat uchun muhim sanaladi. Xodim majburiyatlari, nimalardan tashkil topganligi ham izchil yoritilib o'tilgan.