YUZNI ANIQLASHDA ALGORITMLARNI TAHLIL QILISH - Chorshanbiyeva Marjona (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada python dasturlash tilida tkinter kutubxonasidan foydalanib, yuzni aniqlashda turli algoritmlardan foydalanish ko’rsatilgan. Bu dastur sun’iy intellektning tarkibiga kiruvchi “Face recognition – yuzni aniqlash” tizimiga oid hisoblanadi. Yuzni aniqlash algoritmini qiyosiy tahlil qilish dasturi Viola-Jones, Haar, LBP va CNN texnologiyalari orasidagi farqliliklarni aniqlash uchun qo’llaniladi.