O’QUVCHILARNING ONA TILI DARSLARIDAGI FAOLLIGINI OSHIRISHDA TASAVVURNING O’RNI - Nigoraxon Mamajonova Ilhomjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Ta’limga innovatsion yondashuv ona tili fanidan mavjud darslik va dasturlarni yangilik kiritish zaruriyatini keltirib chiqardi. Tilimizdagi grammatik unsurlarni o‘quvchi ongiga to‘g‘ri va aniq yetkazish imkonini beradi. Ona timizning tartibli tarzda dars jarayonlarini tashkil etishga doir fikrlarni rad etib tashkil etilgan yangi avlod darsliklarining eski darsliklar bilan solishtirish natijasida kelib chiqqan ilmiy farazlarni keng jamoatchilikka yetkazish zarurligi har bir ta’lim sohasidagi pedagog o‘quvchilarga yangi bilim berish va ularga hech kimda uchramaydigan usul va metodlardan foydalanish maqsadida dars tashkil etilishi ta’kidlangan.