IJTIMOIY ISHNING NAZARIY BILIMLARINI AMALIYOTDA QO‘LLANILISHI - Rahmonova Sevara Abdusattor qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada ijtimoiy ish kasbining nazariy va amaliy jihatlari, yoritilib berilgan. Ijtimoiy ish bu odamlar va ijtimoiy guruhlarni qo‘llab-quvvatlash, himoya qilish, tuzatish va ijtimoiy reabelitatsiyaqilish orqali shaxsiy va ijtimoiy qiyinchiliklarni yengishda yordam berishga qaratilgan professiyonal faoliyatni qamrab oladi. Ijtimoiy ish kasbiy faoliyati yolg’iz keksalarga, nogironligi bo‘lgan shaxslarga, shuningdek qiyin hayotiy vaziyatga tushib qolgan bolalarga, ayollarga, uysizlarga, deviant xulq-atvor egalari va ruhiy kasallarga, yordamni ham o‘z ichiga oladi. Ijtimoiy ish kasbi ijtimoiy o‘zgarishlarni, insonlar o‘rtasidagi munosabatlaridagi muammolarni hal qilishga va farovonligini oshirish uchun insonlarning, imkoniyatlarini kengaytirish va ozod qilishga yordam beradi. Insonlarning xulq-atvor va ijtimoiy tizimlar nazariyalaridan foydalangan holda, ijtimoiy ish odamlar o‘zlarining atrofidagilar bilan, o‘zaro aloqada bo‘lgan joylarda aralashadi. Inson huquqlari va ijtimoiy adolat tamoyillari, ijtimoiy ish uchun asos hisoblanadi.