TOJIK VA O‘ZBEK XALQINING ADABIY MUNOSABATLARI HAQIDA SHARX (JOMIY VA NAVOIY MISOLIDA) - Aziza Rajabova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oʻzbek va tojik xalqining adabiy aloqalarini XV asrning buyuk shoirlaridan biri, zullisonayn adib Alisher Navoiy va uning ustoz hamda piri Abdurrahmoni Jomiy misolida koʻrishimiz mumkin. Bu ikki buyuk shaxsning bir- biriga qanchalik maslahatdosh boʻlganligi, hamda oʻz sheʼr va asarlarida bir-birlarini eʼtirof etkanligi misollar bilan keltirilgan.