SHUHRATNING “OLTIN ZANGLAMAS “ASARINING POETIK TAHLILI - Qurbonova Gavxar Xurramovna; Jo‘rayeva Malohat Odiljon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Maqolada yozuvchi Shuhratning “Oltin zanglamas” asarida aks etgan ikkinchi jahon urishi davrida o‘zbek xalqining fashist bosqinchilarga qarshi mardonovor kurashi, millatning hamjihatligi, matonatli bir oilaning taqdiri haqida so‘z yuritilgan. Hamda bir ziyoli o‘qituvchi misolida butun millatning qanchalik jonkuyarlik ko‘rsatganligi, asarda urish va tinchlik qadri, yomonlik, hasad, shaxsparastlik kabi illatlar qoralanib, insoniylik, mehr-muhabbat, do‘stlik, vatanga sodiqlik, ona mehri kabi sifatlar ulug‘langan.