TURKISTON JADIDCHILIK HARAKATI TARIXI - Lobar Mardonova; Sevinch Abirova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: XIX asrning oxiri va XX asrning boshida Turkistondagi ijtimoiy- siyosiy va falsafiy qarashlar eng avvalo millat yoshlarini tarbiyalash va yangicha koʻrinishdagi taʼlim tizimidan foydalanishni maqsad qilgan. Turkiston jadidlarining tarixiga nazar tashlar ekanmiz turli adabiyotlarda ularga zamonasining muhitiga qarab oʻz taʼrifini berishgan.