REGRESSIYA TAHLILI VA UNING IQTISODIY KO’RSATKICHLARNI BASHORAT QILISHDAGI ROLI - Xusainov Shixnazar Madaminovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Regressiya tahlili statistik tahlil metodlaridan biri bo'lib, iqtisodiyot va boshqa fanlarda keng qo'llaniladi. Ushbu maqolada regressiya tahlilining nazariy va amaliy jihatlari, shuningdek, uning iqtisodiy ko'rsatkichlarni bashorat qilishdagi o'rni tahlil qilinadi. Regressiya tahlili yordamida iqtisodiy ko'rsatkichlar orasidagi munosabatlarni o'rganish va kelajakdagi qiymatlarni bashorat qilish mumkin.