YANGI O‘ZBEKISTONDA MAHALLIY BOSHQARUVNI ZAMONAVIY USULLARI - KARAMOV MASHARIF JAMILOVICH (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Davlat boshqaruvi va davlat xizmati tizimining samarali va sifatli faoliyat ko‘rsatishini davlat organlarini kadrlar bilan ta’minlashning puxta tuzilgan jarayonisiz amalga oshirib bo‘lmaydi. Davlat xizmatchilari, ya’ni ularning kasbiy mahorat darajasi ko‘p jihatdan davlat boshqaruvi sifati va darajasini, aholining davlat organlari faoliyatidan qoniqishini belgilaydi. Aynan shuning uchun ham kadrlar siyosati davlat boshqaruvi tizimining eng muhim bo‘g’inidir. Ayrim davlat organlarining kadrlar siyosatini amalga oshirish vositalaridan biri kadrlar zahirasi hisoblanadi.