SOLIQ SIYOSATIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI KIRIB KELISH AHAMIYATI - Qahramonova Xusnora (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada respublikamizda bozor iqtisodiy islohotlarining hozirgi bosqichida soliq organlarida raqamli texnologiyalarning rolini oshirish masalalari muhokama qilingan. Shu bilan birga, soliq majburiyatlari hajmini hisoblash uchun ma'lumotlarning shakllantirishda raqamli texnologiyalardan foydalanish ahamiyati ta’hlil qilindi. Innovatsion raqamli texnologiyalarni doimiy ravishda korxona ishlab chiqish jarayoniga joriy etish orqali amalga oshiriladigan rivojlanishning yangi bosqichida, soliq ma’murchiligini takomilashtirish, jamiyat va iqtisodiyotni yangi huquqiy, ijtimoiy-iqtisodiy, tashkiliy va boshqa sharoitlarni o’rganildi va takliflar berildi.