DAVLAT MOLIYASINI BOSHQARISH ISLOHOTINI TAKOMILLASHTIRISH - Qahramonova Xusnora (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA: Davlat moliyasini boshqarishni isloh qilishning asosiy yoʻnalishlaridan biri – mamlakatda davlat budjeti gʻazna ijrosi mexanizmini joriy qilishdan iborat. “Davlat budjetining gʻazna ijrosi toʻgʻrisida”gi Oʻzbekiston Respublikasi Qonunining ishlab chiqilishi va qabul qilinishi davlat mablagʻlarini taqsimlash va ulardan foydalanishni tartibga solishda navbatdagi muhim qadam boʻldi. Gʻaznachilikni joriy etish budjetning daromadlar qismida tushumlarning toʻliq va oʻz vaqtida tushishini va xarajatlar qismida budjet mablagʻlarining maqsadli sarflani- shining nazoratini kuchaytirish va pul oqimlarini samarali boshqarish imkonini berdi.