MASOFADAN ZONDLASH ASOSAN QULLANILADIGAN SOHALAR HAQIDA, VA ZONDLASHNING AFZALLIKLARI. - Azimjon Axmadov; Tursunpo`latov Jasur (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:Ushbu maqola hozirgi kunda geodeziya, geoinformatika kadastr va masofadan zondlash bo`yicha hozirgi kunda rivojlanib borayotgan masofadan zondlovchi aviatsiyon qurilmalar , uchuvchisiz uchish vositalarini Yer yuzini kuzatishi. Masofaviy zondlash - bu ob'ekt yoki hodisalar to'g'risida ma'lumotni ushbu ob'ekt bilan bevosita jismoniy aloqa qilmasdan olish usuli.bundan tashqari masofadan zondlash materiallarining yordamida hududlarni doimiy monitoring haqida ham tushunchalar keltirlgan. Bu esa hozirda deyarli barcha sohalar rivojiga hissa qo`sha oladi.