RAXBAR XODIMLARNING AXBOROT-KOMMUNIKATSION KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH - Abdullayeva Dilnoza Nosirjonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy ish, umumta'lim maktab direktorlarining kreativ axborot-kommunikatsion kompetentliklarini rivojlantirish usullari va ahamiyatini o‘rganishga qaratilgan. Dissertatsiyada umumta'lim muassasalari rahbarlarining zamonaviy axborot-kommunikatsion texnologiyalardan foydalangan holda ta'lim jarayonini samarali boshqarish, o‘quvchilarda ijodiy fikrlashni shakllantirish va ularning axborot texnologiyalari sohasidagi bilimlarini oshirishga qaratilgan kreativ yondashuvlarni qo‘llash kompetentligi tahlil etiladi. Mavzuga oid tadqiqotlar va adabiyotlardan kelib chiqqan holda, umumta'lim maktab direktorlarining axborot- kommunikatsion texnologiyalar sohasidagi bilimlari, ko‘nikmalari va malakalarining hozirgi holati va rivojlanishi zarur bo‘lgan jihatlar o‘rganiladi. Shuningdek, maktab direktorlarining kreativ yondashuvlarni amaliyotga tatbiq etishdagi muammolar va ularning yechim yo‘llari, ta'lim jarayonida tadqiqotda maktab direktorlarining ta'lim jarayonida zamonaviy texnologiyalardan samarali foydalanish usullari, o‘qituvchilar va o‘quvchilarni zamonaviy axborot texnologiyalari bilan ishlashga jalb etish metodikalari kabi mavzular qamrab olinadi.