TABIATDA ELEKTR ENERGIYALARNI O’QITISHDAGI METODLAR VA ELEKTR ENERGIYASI BILAN BOGLIQ MUAMMOLAR. - Orinboyeva Kumushoy Sultonbek qizi; Abduqahhorova Zilolaxon (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Anostatsiya: Malumki yurtimizda elektr bilan bogliq muammolar ancha yillardan beri yuqori darajada bartaraf etilmoqda. Quyosh panellaridan foydalanipmoqda. Qish mavsumida isitish qurilmalaridan kop foydalaniladi. Albatta bu kop energiya talab qiladi. Turmushimizni elektr tokisiz tasavvur qilishimiz juda qiyin. U bizga hamma joyda hayotimizni yengillashtirishda yordam beradi. Ertalab turib elektr chiroqni yoqamiz, elektr choynakka choy qaynatamiz. Mikroto'lqinli elektr pechda nonushtani isitamiz. Nonushtadan song lift orqali pastga tushamiz. Uyali telefondan juda kop marotaba foydalanamiz uni quvvatlash uchun ham elektrdan foydalanamiz.