XORIJIY KREDIT LINIYALARNI JALB ETISH VA ULARNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO’LLARI. - Boymurodova Dilbar (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Bugungi global iqtisodiyotda loyihalarni moliyalashtirish, operatsiyalarni kengaytirish va iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirishga intilayotgan biznes va hukumatlar uchun xorijiy kredit liniyalariga kirish juda muhim. Chet el kredit liniyalari likvidlik, moslashuvchanlik va diversifikatsiya imtiyozlarini ta'minlaydigan moliyalashtirish manbasini taklif qiladi. Biroq, xorijiy kredit liniyalarini jalb qilish va ularning samaradorligini oshirish strategik rejalashtirish, risklarni boshqarish va munosabatlarni o'rnatish bo'yicha harakatlarni talab qiladi. Ushbu maqolada biz xorijiy kredit liniyalarini jalb qilish va ularning samaradorligini oshirishning turli usullarini ko'rib chiqamiz.