TIJORAT BANKLARIDA KREDIT QOʻYILMALARINING TARKIBI TAHLILI VA ULARNI BOSHQARISHDAGI RISKLAR - Raxmonov Hamza Akramjon o’g’li Bank-moliya akademiyasi magistranti (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Rivojlanayotgan davlatlar iqtisodiyotidagi barcha operatsiyalar banklar orqali amalga oshiriladi va albatta bu operatsiyalarda risklar yuzaga keladi. Tijorat banklari faoliyatida maksimal daromadga erishishni aniq maqsad qilib bajarilayotgan riskli operatsiyalar natijasida albatta daromadga erishilishiga olib keladi va bu bank boshkaruvining kabul kiladigan karorlariga ayniqsa bog`liqdir.