PILLACHILIKNI RIVOJLANTRISHDA INTENSIV TUTZORLANING O‘RNI - S.N.Navruzov; U.S.Xudayberdiyeva; M.G’.Norimboyeva; H.B.Mirzaliyeva (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Maqolada pillachilikni rivojlantirishda uning ozuqa bazasi hisoblangan tutchilikning o‘rni, mavjud tutzorlarning ahvoli, ulardan olinayotgan barg hosilini kamligi, uni ko‘tarish uchun bajarilishi kerak bo‘lgan tadbirlar, shuningdek pillachilikni kelgusida rivojlantirish uchun 35-40 tonnagacha bir gektardan barg hosili beradigan intensiv tutzorlarni tashkil etish, bunda Ipakchilik ilmiy tadqiqot instituti olimlarining ishlanmalari bilan birga Vetnam davlati tajribalari to‘g‘risidagi ma’lumotlar keltirilgan.