LOTIN PREFIKSLARI ANATOMIK TERMINLAR YASALISHIDA ASOSIY KOMPONENT SIFATIDA - Xafizova Muxarram Nematilloyevna; Xalimova Yulduz Salohiddinovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada tibbiy terminologiyada prefiksatsiya tushunchasi va lotin prefikslari orqali anatomik yoki klinik terminlar yasalishi va ularning o’z va ko’chma ma’nolari haqida fikr yuritiladi. Ma’no kengayishini, yo’nalishni, vaqtni, joylashuvni, inkorni igodalab keladigan asosiy lotin prefikslaridan ko’pgina misollar keltirilgan. Bu prefikslarni yoddan bilish anatomik terminlarni yasash va to’g’ri tarjima qila olishda muhim ahamiyatga ega .