FARMATSEVTIKADA DORI PREPARATLARI NOMLARIDA MA’NOLI BO’LAKLARNING QO’LLANILISHI - Xafizova Muxarram Nematilloyevna; Xalimova Yulduz Salohiddinovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada dorivor vosita yoki preparatni terapevtik, anatomik yoki fiziologik xarakterga ko'ra farqlashga imkon beradigan ko'plab ma’noli bo’laklar va ularning ma’nolari misollar orqali keltiriladi. Ma’noli bo’laklardan foydalanishdan maqsad dori-darmonlarni ularning organizmga ta'siri bo'yicha tizimlashtirish, shuningdek ulardan foydalanish ko'rsatkichlarini shakllantirishdan iborat.