SIYOSIY YETAKCHILIK VA UNING MOHIYATI - Saminov Shohjahon Sharifjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Siyosiy yetakchilik jamiyatni boshqarish, ijtimoiy barqarorlikni ta’minlash va davlat siyosatini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada siyosiy yetakchining shaxsiy fazilatlari, yetakchilik uslublari va ularning davlat boshqaruvidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Siyosiy yetakchilik nazariyalari, xususan, xarizmatik, transformatsion va an’anaviy yetakchilik yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Bunda siyosiy yetakchilikning samarasini oshirishda ahamiyatli omillar, masalan, kommunikatsiya qobiliyati, strategik fikrlash va ijtimoiy ta’sir o‘tkazish salohiyati tahlil qilinadi. Siyosiy yetakchining roli va funksiyalari tahlil qilinar ekan, ularning jamiyatdagi o‘zgarishlarga va siyosiy tizimning rivojlanishiga ta’siri ham o‘rganiladi. Shu tariqa, siyosiy yetakchilikning mohiyati jamiyatning barqaror rivojlanishiga qo‘shgan hissasi orqali yoritiladi.