O‘ZBEKISTONDA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASH, MUAMMOLAR VA ISTIQBOLLAR - Saminov Shohjahon Sharifjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Rezyume Annotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida korrupsiyaga qarshi kurash masalalariga bag‘ishlangan. Korrupsiyaning ijtimoiy-iqtisodiy hayotga salbiy ta’siri, davlat boshqaruvi samaradorligini pasaytirishi va aholining davlat institutlariga bo‘lgan ishonchini susaytirishi tahlil etiladi. Maqolada O‘zbekistonda korrupsiyaga qarshi olib borilayotgan siyosiy va huquqiy chora-tadbirlar, shu jumladan, qonunchilikdagi o‘zgarishlar, davlat xizmatlarining shaffofligini oshirishga qaratilgan tashabbuslar va nazorat tizimlarini mustahkamlash bo‘yicha sa’y-harakatlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, korrupsiyaga qarshi kurashning samaradorligini oshirish uchun zarur bo‘lgan yondashuvlar, texnologiyalar va xalqaro hamkorlik imkoniyatlari muhokama qilinadi. Muammolar va istiqbollarni yoritish orqali maqola mamlakatda korrupsiyaga qarshi kurashning hozirgi holatini tahlil qilish va kelgusidagi rivojlanish yo‘nalishlarini aniqlashga yordam beradi.