GLOBAL ISISH VA DEMOGRAFIK MUAMMOLAR - Rahmonova Nurjahon Odiljon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Global isish va demografik muammolarning yuzaga kelishi, aholi sonining demografik o‘sishi natijasida ularning tabiatga texnogen omilining ta’siri ham ko‘payib bormoqda. Maqolada bu haqida keng yortilib ularning oldini olish chora-tadbirlari, taklif va g‘oyalar berilib o‘tildi. Bugungi kunda eng katta xavf global isish xavfining ortib borishi. Bunga sabab insonlarning tabiatga antropogen ta’sirining ortib borishi natijasidir. Global isish parnik effekti va uning sabablari tahlil qilindi.