RITORIK JUMLANI SEMANTIK TUZILISHI NUQTAI NAZARIDAN O’RGANISH VA KATEGORIYALASH - Abdullaeva Dilorom Ahmedovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy grammatik adabiyotlarda faol qo'llaniladigan, ammo turli yo'llar bilan talqin qilinadigan "gap semantikasi" tushunchalari, atamaning semantikasi, gapning semantik tuzilishini va uning tarkibiy qismlari, ritorik gaplarning semantik toifalari, ritorik bayonotlarning semantikasi maxsus modal va ifodali ma'nolar birlashtirilganligi, aralashtirilganligi, bir-biriga bog'langanligi bilan murakkablashuvi ifodalangan.