SHOSHILINCH HOLATLARDA TEZ TIBBIY YORDAM KO’RSATISH ASOSLARI - Teshaboyeva Mahliyoxon Kimsanboyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Birinchi tibbiy yordam - baxtsiz hodisalardan jabrlanganlarga malakali tibbiy xodimlar kelishidan oldin darhol ko'rsatiladigan yordamdir. Uning maqsadi to'xtatish va iloji bo'lsa, zararni qaytarishdir. Bu havo o'tish joyini tozalash, qon oqayotgan yaralarga bosim o'tkazish yoki ko'z yoki teriga kimyoviy kuyishlar qo'llash kabi tez va oddiy choralarni o'z ichiga oladi.