АВТОМОБИЛНИНГ ШАҲАРДА ҲАРАКАТЛАНИШ РЕЖИМИНИНГ МОДЕЛИНИ – МЕЪЁРИЙ ҲАРАКАТ ЦИКЛИНИ ЯРАТИШ УСЛУБИ - Зияев К.З; Абдужалилова М.В; Янгиева И.И (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация: Мақолада автомобилларнинг ёнилғи тежамкорлиги ва экологик ҳавфсизлик хусусиятларини баҳолашда қўлланиладиган, шаҳар эксплуатация шароитини ифодалайдиган меъёрий ҳаракат циклини яратиш услуби ёритилган. Тошкент шаҳрида автомобилларнинг ҳаракат режимлари синов натижалари асосида яратилган Тошкент шаҳри ҳаракат цикли енгил автомобилларнинг энергетик самарадорлигини оширишда аҳамиятли ҳисобланади.