MAXSUS MUHOFAZA ETILADIGAN TABIIY HUDUDLAR VA ULARNING GLOBAL TARMOQLARI - Mamirova Zulfiya Ibroximjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotasiya. Maqolada muhofaza etiladigan tabiiy hududlar tizimi, muhofaza etiladigan hududlarni geografik jihatdan rayonlashtirish, hududiy jihatdan alohida muhofaza etiladigan zonalarni tashkil qilish mezonlari, relyef hamda muhofaza etiladigan tabiiy hududlarning aloqadorligi va ularning global tarmoqlari haqida ma’lumot berilgan.