TUPROQ MIKROFLORASI. TUPROQ UNUMDORLIGINI UNDAGI BAKTERIYALARGA BOG‘LIQLIGI. - Marufjonov Javohirbek; Odilova Moxigul; Yo'ldasheva Nozimaxon (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya:Olimlarning ishi V.V. Dokuchaev, P.A. Kostchchev, S.N. Vinogradskiy, V.R. Vilyams va boshqalar tuproq mikroflorasini o'rganishda katta ahamiyatga ega. Tuproq prokaryotlar va eukariotlarning yashashi va ko'payishi uchun eng qulay ob'ekt hisoblanadi. Tuproqdagi organik va mineral birikmalarning tarkibini undagi mikrob biotsenozini tashkil etuvchi bakteriyalar, zamburug’lar, oddiy hayvonlar va bakteriyalar boshqaradi.