AHOLI BANDLIGINI TA`MINLASHGA OID QONUNCHILIK IJROSI YUZASIDAN PROKUROR NAZORATIDA VUJUDGA KELAYOTGAN MUAMMOLAR - Izzatillayev Mirjalol Odiljon o`g`li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mamlakatimizda aholi soni oshib borgan sari ularning bandligini ta`minlash ham davlatning asosiy vazifalaridan biri hisolanadi. Aholini sifatli mehnat sharoitlari bilan ta`minlash, o`zini o`zi band qilgan shaxslarning rag`batlantirilishi, tadbirkorlikni qo`llab quvvatlash ushbu funksiyani ta`minlashda o`zining ijobiy natijasini ko`rsatib kelmoqda. Ammo bugungi kunda bandlik masalasini ta`minlashda bir qator muammolar mavjud. Mazkur maqola Aholi bandligini ta`minlashning bugungi kundagi holatini va qonunchilikda belgilangan normalar tuzulishi haqida ma`lumot beradi.