О‘ZBEKISTONDA “DAVLAT-XUSUSIY SHERIKLIK” IJTIMOIY-SIYOSIY MODELINING BUGUNGI HOLATI VA SAMARADORLIGINI OSHIRISH YО‘LLARI - Ziyoev Iftixor Akmalovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Ushbu maqola O‘zbekistonda “davlat-xususiy sheriklik” (davlat-xususiy sheriklik) ijtimoiy-siyosiy modelining hozirgi holati va uning samaradorligini oshirish yo‘llarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Davlat-xususiy sheriklik modeli mamlakatning iqtisodiy va ijtimoiy rivojlanishiga salmoqli hissa qo‘shish maqsadida davlat va xususiy sektorning birgalikda harakat qilishini ko‘zda tutadi. Maqolada davlat-xususiy sheriklik modeli bo‘yicha amalga oshirilayotgan loyihalarning hozirgi holati, ularning ijtimoiy va iqtisodiy ta’siri, hamda mavjud muammolar va to‘siqlar ko‘rib chiqiladi. Tahlil davomida davlat-xususiy sheriklik loyihalarining amalga oshirilishidagi asosiy muammolar, jumladan, huquqiy va me’yoriy bazaning etishmasligi, moliyaviy resurslarning cheklanganligi va davlat idoralari bilan xususiy sektor o‘rtasidagi hamkorlikning samaradorligini oshirish uchun zarur bo‘lgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi.