SUN’IY INTELLEKTNING FUQAROLIK HUQUQIY TARTIBGA SOLISH VA UNING HUQUQIY MAQOMINI BELGILASH BORASIDAGI MUAMMOLAR. - Berdialiyev Mirzafar Murodovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada muallif hozirgi zamonamizning drayveri deb ko`rilayotgan sun’iy intellekt texnologiyalarining ahamiyati, uning huquqiy maqomini belgilashdagi muammoli vaziyatlar, qonunchilikdagi bo`shliqlar va aqlli texnologiyalar bilan yuzaga kaladigan munosabatlarni tartibga solishdagi masalalar to`g`risida tahliliy yondashuvlarni olib borgan. Shuningdek mamalakatimiz qonunchiligiga xorijiy mamlakatlar tajribasi asosida mualliflik huquqi, yetkazilgan zararning oqibatlari bilan bog`liq normalarni tatbiq etish borasida takliflar berilgan.