UMUMIY O’RTA TA’LIM MAKTABLARIDA PYTHON DASTURLASH TILINI O’QITISH METODLARI - Eshimova Xurshida Abduraim qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Python dasturlash tilini umumiy o’rta ta’lim maktablarida o’qitish usullari va yo’llari haqida ma’lumotlar beriladi. Nima sababdan umumiy o’rta ta’lim maktablarida o’rgatish uchun aynan Python dasturlash tili tanlangan va bu dasturlash tilini qay yo’sinda, qaysi metodlardan foydalanib o’qitilsa dars jarayoni yanada samaraliroq bo’ladi degan savollarga javob olamiz. Bundan tashqari, Python dasturlash tilining yirik kompaniyalar faoliyatidagi o’rni va Pythonning ayrim statistika ma’lumotlari bilan ham tanishamiz.