DAVLAT XARIDLARI TIZIMIDA BLOKCHEYN TEXNOLOGIYALARINI QOʻLLASH ISTIQBOLLARI - Jo‘raev Abdullo Nasrulla o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada davlat xaridlari tizimida blokcheyn texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Ushbu texnologiyalardan foydalanish hujjatlarni qayta ishlashga sarflanadigan vaqtni qisqartirishi va ushbu jarayonning barcha ishtirokchilari uchun mavjud boʻlgan halol roʻyxatlarni yaratish orqali davlat xaridlari jarayonida korrupsiya darajasini pasaytirishi, shuningdek, aqlli kontraktdan foydalanish davlat shartnomalarini tuzishda vositachilar sonini optimallashtirish masalalari koʻrib chiqilgan.