OLIY NERV FAOLIYATI FIZIOLOGIYASI TASNIFI - Abdurashidova Muxarramxon Sirojiddin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Katta yarim sharlar po’stlog’i sut emizuvchilarning oliy vakili bo’lmish odamlarda misli ko’rilmagan darajada taraqqiyotga erishadi. Miya po’stlog’i nihoyatda zo’r taraqqiy etganligi munosabati bilan odam xulq-atvor va ong nuqtai nazaridan boshqa sut emizuvchilar oldida sifat tomonidan tubdan farq qiladigan darajaga ko’tarilgan. Maqolada oliy nerv faoliyati fiziologiyasi tasnifi xaqida atroflicha yoritildi.