XO’JALIK YURITUVCHI SUBYEKTLARDA AKTIVLARNI QADRSIZLANISHI HISOBINI YURITISHNI MUOMMO VA YECHIMLARI - Eshonqulov Azamat Abdirachimovich; Madumarov MuxammadYunus Ibragimovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiyasi: Ushbu maqolada xo'jalik yurituvchi subyektlarda aktivlarning qadrsizlanishini hisobga olish jarayonidagi asosiy muammolar va ularni hal etish yo‘llari o‘rganiladi. Aktivlar qadrsizlanishi bu iqtisodiy subyektlarning moliyaviy holatiga jiddiy ta'sir ko'rsatuvchi omillardan biri bo‘lib, noto‘g‘ri baholash yoki hisobga olish usullarining qo‘llanilishi natijasida korxona daromadlariga zarar yetkazishi mumkin. Maqolada ushbu jarayonning texnik va uslubiy jihatlari tahlil qilinib, amaliy yechimlar taklif etiladi. Ayniqsa, aktivlarni baholashning dolzarbligi, ularning qadrsizlanishini to‘g‘ri aniqlashda zamonaviy usullardan foydalanishning ahamiyati ta’kidlanadi. Maqola xo'jalik subyektlari uchun aktivlarni boshqarishda qaror qabul qilish jarayonini optimallashtirishga qaratilgan tavsiyalarni o'z ichiga oladi.