O‘SMIRLIK DAVRIDA EMOTSIONAL HOLATLARNING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Xoldorov Sardor Mamat o'g'li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: O'smirlik davrida emotsional soha ba'zi o'zgarishlarga uchraydi. Yoshi bilan bolalar his-tuyg'ularni yaxshiroq farqlashni o'rganadilar, "hissiy" tushunchalar chegaralari aniqroq bo'ladi. O'smirliklarda, ular o'sib ulg'ayganida hissiyotlar so'z boyligining sezilarli darajada kengayishi va emotsiyalar farq qiladigan parametrlar sonining ko'payishi. O'smirliklar atrofdagi dunyoning turli xil ko'rinishlariga kattalar va bolalarga nisbatan ko'proq intensiv munosabatda bo'lishadi. O'smirliklarda bir-biriga qarama-qarshi bo'lgan emotsional holatlar tezda bir-birini almashtirishi mumkin. Ushbu maqolada o`smirlik davrida emotsional holat turlari haqida yozilgan.