BEHBUDIY ASARLARIDA VATAN TAQDIRI - Qudratova Sevinch Sanjar qizi; Raxmonova Dildora Mirzakarimovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jadidchilik harakatining faol yo’lboshchisi hisoblangan Mahmudxo’ja Behbudiyning millat va davlat ozodligi uchun qilgan harakatlari, olib borgan islohotlari tahlil qilingan. Uning o’sha davrdagi ijtimoiy- siyosiy g’oyalarining hozirgi kun hayoti bilan qay darajada bog’liqligi o’rganilgan hamda ma’rifatparvar faoliyatining yoshlar uchun o’rnak bo’lishga arziydigan jihatlari yoritilgan.